Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

waker

Az élet több, mint néhány évtized szívás. Éld túl a halálod!

Címkék

127 (1) 7milliárd (1) abortusz (1) balaton (1) boyle (1) cipő (1) danny (1) divat (1) doromb (1) élet (2) eltemetve (1) erdély (1) evolúció (1) film (7) franco (1) halál (1) házasság (1) hillsong (3) james (1) jelkép (1) jézus (2) karácsony (2) kárpátalja (1) keresztény (1) mackó (1) madarászisti (1) magyar (1) makovecz (1) monsters (1) roma (1) szerelem (1) szex (3) szibéria (1) tenger (1) természet (1) trabi (1) túlnépesedés (1) ukrajna (1) united (2) város (1) waker (1) zene (4) Címkefelhő

Film: Rambo (First blood)

waker01 2010.12.08. 22:18

Szex, gyilkosság, erőszak. Egy kis nosztalgia a 80-as évekből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na jó, szex annyi van az Első vérben, mint bármelyik Dörmögő Dömötörben, de a másik kettőből már kapunk azért. Persze, ha Stallone pucér fingója tétel, akkor ugye van mit lesni, az első kategóriában is, már annak akit érdekel. Változnak az idők, ma már nem lehetne hősünk egyenlege 3 kutya, 2 transzformátor, 1 seriff. Ennyi mindenkit rendez le az egész filmben, a többieket csak figyelmeztetésképpen combon szúrja, felnyársalja, meg ilyenek. A kutyukat nagyon sajnálom, ez egyszerűen negatív diszkrimináció. Igazán elüthetett volna legalább egy macskát.

 

Akkor lássuk, miről is van szó!

Tegye fel a kezét, aki látta az első Rambós filmet! Nem csoda, ha sokan csak néztek értetlenül a monitorra, mert bizony régi dologról van szó. Többnyire még nem is éltetek akkor, mikor Rambó’bá már osztotta a dzsungel tapasztalatokat a döbbent lakosságnak. 1982, David Morell könyvéből megszületik mindenidők egyik legtöbbre tartott akciófilmje. Ez lett a Rocky után Sylvester Stallone másik híres szerepe. A filmhez két Bandit is elhasználtak, az egyik az a bizonyos Andy Vajna producer, aki később igaz szerelembe bonyolódott Dobó Katával, a másik meg az operatőr, egy Andrew Laszlo nevű. A történet egészen korrekt, egy kiégett, baromira elit katona a Rambó gyerek, akibe a helyi körzeti megbízott beleköt. Rambó hideg és nyugodt, mint a svéd acél, de amikor a reggeli toalett elmulasztását szeretnék a higiénikus zsaruk bepótolni, és elkezdik fürdetni (még a hátát is megmossák), aztán meg hozzák a borotvát, elszakad nála a cérna. A főrendőr az őrsön (Brian Dennehy – legjobb arc a filmben) következetes pali, ha a fiának sem engedi meg fogmosás nélkül lefeküdni, ez a koszos vietnámi veterán sem futhat előle. Ennek a kínos pedantériának sajnálatos következményei lesznek mindenkire nézve. Sly már az első rambóban olyan arcot vág, mint Bruce’bá a Kemény halál 4-ben, amikor arra gondol, hogy léphetett már negyedszer ugyanabba a kakiba.

Különben a könyvhöz képest jelentőset finomítottak az eseményeken, mivel az eredetiben kábé mindenki meghal. Az akciók elviselhetőek, a szikláról fenyőre ugrós jelenet pedig egyik kedvencem, ráadásul azt tényleg Stallone repülte meg, pár bordáját is törve. Nekem a csúcspont ott volt, amikor kresz oktatásba kezd, kését az eltérített teherautó sofőrjének szegezve: „az utat nézd, ebből vannak a balesetek!”

A film egyértelmű minusza, hogy miután videón megérkezett a szoci Magyarországra, nyakra-főre jelentek meg a panelrambók, talpig ződben, oldalukon a legendássá lett rambókéssel, ezt nem bocsátjuk meg.

 

 Egykor jó film, mára helyenként vicces, de azért nézhető + gyönyörű tájak. Nekem így, nosztalgiázva belefér egy 7/10. Az viszont elgondolkodtató, hogy a film annak idején a durvaságával még úttörő volt, ma pedig csak mosolygunk rajta. Ja, ide jutottunk, ez a fejlődés. De legalább nem a gyilkolásról szólt, inkább a megbocsátásról, hiszen nem nyuvasztja ki a főgonoszt. Ez is valami.

 

 

 

 „Gonoszrendőr: Azért jött, hogy megvédje tőlünk, mi?

 

Ezredes bácsi: Nem. Azért, hogy magukat védjem meg Dzsonitól.”

 

Címkék: film szex

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://waker.blog.hu/api/trackback/id/tr122503188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása