HTML

waker

Az élet több, mint néhány évtized szívás. Éld túl a halálod!

Címkék

127 (1) 7milliárd (1) abortusz (1) balaton (1) boyle (1) cipő (1) danny (1) divat (1) doromb (1) élet (2) eltemetve (1) erdély (1) evolúció (1) film (7) franco (1) halál (1) házasság (1) hillsong (3) james (1) jelkép (1) jézus (2) karácsony (2) kárpátalja (1) keresztény (1) mackó (1) madarászisti (1) magyar (1) makovecz (1) monsters (1) roma (1) szerelem (1) szex (3) szibéria (1) tenger (1) természet (1) trabi (1) túlnépesedés (1) ukrajna (1) united (2) város (1) waker (1) zene (4) Címkefelhő

Film: Monsters (Brünyedvákok)

waker01 2011.01.29. 15:45

 

No, ez egy hangulatos romnatikustermészetszörnyes film. Akár játszódhatott volna Afrikában is, oroszlánok között, de most ott helyenként olyan parázs a helyzet, hogy inkább űrállatokkal forgattak. Meg hát 2011-et írunk, kell valami extra.

 

Azt az alaphelyzetet nem számítva, hogy például nekem eszembe sem jutna átrongyolni fél Mexikón, miközben ott panelház méretű brünyedvákok legelésznek, akármilyen sietős is a dolgom, nem rossz a történet. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a természet újszerű (és bazinagy) képviselőit megsem próbálják megérteni, egyszerűen csak a le kell nyomni valahogy őket, oszt ennyi kategóriába sorolja őket kedvenc elnökünk, és kész. Legalább van kire lövöldözni, és senki nem ugat érte. Szerintem tényleg élveznének egy ilyen szitut. Aztán még ott vannak a korrupt mexikóiak is, akik a Marsra is átcsempésznek bárkit, csak legyen elég dollárja.

A brünyedvákok természetes ellenség nélkül igen csak szaporák, néha a lakosságot is terrorizálják, de semmi más félelmetes. Hogy mit esznek, nem tudjuk, de az embert nem tekintik zsákmánynak, és ez mindenképpen megnyugtató. Ami némi aggodalomra ad okot, az az, hogy az intelligenciájuk egy szúnyogénak megfelelő... De senki ne gondoljon akció filmre. Izgalmas történet, de tök nyugisan tálalva.

Jól érezhető az az emberi hozzá állás, hogy a teremtett világ, a természet ellenség. Minnél előbb végzünk vele, annál jobb. Pedig Isten úgy találta jónak, hogy emberként a természet részei legyünk. És nem kitolásból, hanem a legjobbat akarva tervezte így. És igaza van. Mi meg jól elcsesztük. Nem véletlenül írja a Biblia, hogy új Földre és égre lesz szükség. És, biztos ami biztos, Jézus fog uralkodni az egész hóbelevancon, az őt követőkkel együtt. No, az lesz a jóvilág.

Nem mondom, hogy ez Gareth Edwards főműve, de korrekt mozi. 7/10 Ja, és a District 9-hoz hasonlóan zsebpénzből készült...

Címkék: film monsters

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://waker.blog.hu/api/trackback/id/tr862623303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása